Україна і світ

Виживаність при раку: закон про доступне лікування в США покращив показники


У США прийнятий у 2010 році Федеральний закон про захист пацієнтів і доступне лікування (ACA) значно збільшив виживаність молодих людей з діагностованим раком.

Що за закон

Розширення страхування залежних осіб (DCE) дало змогу молоді віком від 19 до 25 років залишатися на планах медичного страхування своїх батьків.

Дослідницька група університету охорони здоров’я та науки проаналізувала дані про смертність від раку, отримані від Центрів контролю та профілактики захворювань США. Також вивчали інформацію з національної бази даних про виживаність.

Як збільшити виживаність при раку

Виявилося, що молодь, яка мала право на DCE, продемонструвала покращення як у виживаності, так і у зниженні смертності від раку після 2010 року.

Відносна виживаність за шість років після введення ACA у групі 19–25 років зросла у 2,6-3,9 раза порівняно з іншими віковими категоріями.

Також значне зниження смертності спостерігалося впродовж 12 років після впровадження закону.

Автор дослідження Арчі Блейєр зазначив, що ці результати вказують на необхідність продовження та розширення програм DCE.

Нагадаємо, Факти ICTV створили матеріал, у якому дослідили поширення раку, способи лікування, профілактики та прогнози щодо виживаності.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: MedicalXpress 

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-07 16:36:14