Україна і світ

Посудомийні машини: які види та відмінності існують

Посудомийні машини – тип великої побутової техніки, що встановлюється на кухні. Вони замінюють ручну працю, ефективно справляючись із завданням очищення столових приладів. Таке обладнання випускають різні виробники. Моделі відрізняються видами, методами встановлення і функціональними можливостями.

Тип розміщення

Посудомийні машини бувають окремими (настільні, підлогові), частково або повністю вбудованими. Від методу встановлення залежить розташування панелі управління. В окремо розташованих моделях вона розміщена на передній частині обладнання. Наприклад, посудомийка Електролюкс ESF2400OS відрізняється такою конструкцією. У вбудованих (Electrolux EMG 48200L або EEM923100L) – на верхньому торці дверцят.

Окремі посудомийки розміщуються в будь-якому вільному просторі кухні. Вони можуть стояти в кутку, на столі або поруч із меблевим гарнітуром. Частково вбудовані моделі поєднуються з лінією фасаду, але передня панель залишається відкритою. Устаткування, повністю вмонтоване в гарнітур, не виділяється на його тлі – воно приховане за дверцятами.

Зараз дивляться

Місткість і тип сушіння

Місткість посудомийної машини безпосередньо залежить від її розмірів. Цей показник вимірюється кількістю комплектів, які можна очистити за один робочий цикл. Стандартно до переліку входить такий набір посуду:

  • ложка і виделка;
  • чашка;
  • чотири тарілки.

Параметри розмірів і місткості підбирають відповідно до передбачуваної інтенсивності навантаження. Різні моделі можуть бути розраховані на 6-17 комплектів.

Також у посудомийках відрізняється тип сушіння. У сучасному обладнанні передбачено два варіанти. Конденсаторний тип передбачає наявність спеціального фільтра, куди стікає вода після ополіскування. Режим турбосушіння працює за іншим принципом. Тут волога прибирається за допомогою двох вентиляторів. Перший подає тепле повітря, другий – витягує вологу.

Фото: Depositphotos

Відмінності за класом енергоспоживання

За один цикл машинного миття в середньому витрачається від 9 до 20 л води. Це набагато економніше, ніж витрата при ручному очищенні, де струмінь йде безперервним потоком. Посудомийки використовують одну й ту саму воду кілька разів, тому її витрачається менше.

За класом споживання електроенергії краще вибирати посудомийки стандартам A+, A++ або A+++. Зменшити витрати допомагають спеціальні режими – ЕКО, півгодинний або автоматичний. В останньому варіанті розумна побутова техніка сама оцінює ступінь забрудненості посуду, а також вибирає оптимально відповідний за часом і температурою режим. Інтенсивне миття (цикл 2 години за 65 градусів) потрібне тільки в разі обробки сильно забруднених поверхонь. З огляду на вищеописані параметри, ви зможете підібрати посудомийку, яка спростить вам побут.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-02 14:59:09