Україна і світ

Помідори з бадиллям моркви: смачна закрутка на зиму

Чудовий рецепт помідорів з бадиллям моркви! Ця заготівля здивує вас своїм неповторним смаком та ароматом, який надає морквяне бадилля.

Помідори з морквяним бадиллям на зиму ідеально підійдуть тим, хто любить експериментувати на кухні та прагне спробувати щось нове.

Морквяне бадилля містить вітаміни та мінерали, які є корисними для здоров’я.

Помідори з морквяним бадиллям на зиму

Якщо любите експериментувати, можете додати до маринаду свої улюблені спеції, наприклад, лавровий лист, перець горошком чи гвоздика.

Зараз дивляться

Інгредієнти на трилітрову банку:

  • помідори – 2 кг
  • морквяне бадилля – 4 шт.
  • вода – 1 л
  • цукор – 4 ст. л.
  • сіль – 1 ст. л.
  • оцет столовий 9% – 70 мл

Важливо, щоб помідори пружні та були без пошкоджень, адже це впливає на якість.

Помідори з бадиллям моркви на зиму покроково:

  1. На дно стерилізованої трилітрової банки викладаємо промите та обсушене морквяне бадилля. Воно не лише додасть смаку, але й прикрасить заготовку.
  2. Помідори миємо та щільно заповнюємо ними банку.
  3. Воду доводимо до кипіння й вливаємо її у банку. Прикриваємо стерилізованою кришкою.
  4. Коли вода буде кімнатної температури, злийте її, доведіть до кипіння і знову залийте помідори.
  5. Поки вода другий раз холоне, приготуймо маринад. Для цього кип’ятимо 1 л води, додаємо цукор та сіль, перемішуємо до розчинення і доводимо до кипіння. Потім вливаємо оцет, перемішуємо і знімаємо з вогню.
  6. Вдруге зливаємо з помідорів воду. Вливаємо маринад і закатуємо. Стежте за тим, щоб маринад повністю покривав помідори у банці, це забезпечить рівномірне просочення та зберігання.

Банки перевертати та укутувати не треба. Залишаємо до охолодження, а потім зберігаємо у темному місці.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-01 17:51:08