Україна і світ

Полковник ВПС США назвав кількість літаків F-16 здатних нести загрозу Росії

Полковник Військово-повітряних сил США у відставці Джеффрі Фішер вважає, якщо Україна отримає 12 чи 36 винищувачів F-16, то це стане викликом для Росії.

Про це військовий сказав в інтерв’ю Голосу Америки.

Скільки F-16 потрібно Україні

31 липня агенція Bloomberg повідомила про передачу Україні винищувачів F-16, проте українська влада це поки не коментує.

Зараз дивляться

За словами Джеффрі Фішера, літаки F-16 несуть із собою посилені можливості для Збройних сил України, адже це багатоцільові винищувачі як повітря-повітря, так і повітря-земля.

– І я б також сказав, якщо зараз йдеться лише про один чи два F-16, це, ймовірно, не буде загрозою, але коли це буде 12, 24, 36 винищувачів, тоді це дійсно стає викликом, – наголошує американський військовий.

На його думку, навіть із такою кількість літаків F-16 Україна матиме можливість контролювати свій повітряний простір, а потім проєктувати повітряну силу над російськими військами, надаючи прикриття українським підрозділам на землі.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявляв, що 50 нових літаків для України – це ніщо, потрібно щонайменше 128 винищувачів F-16. За словами очільника держави, Росія щодня використовує проти України 300 літаків.

Винищувач F-16, Винищувачі для України

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-02 11:28:18