Україна і світ

Побореться за золото: українець Парвіз Насібов вийшов у фінал Олімпіади-2024

Українських спортсмен Парвіз Насібов вийшов у фінал Олімпіади-2024 у греко-римській боротьбі (вага до 67 кг). 25-річний спортсмен із Миколаєва переміг Хасрата Джафарова з Азербайджану.

У півфіналі українець здолав першого сіяного з рахунком 3:3 (за рахунком останньої активної дії).

Фінал відбудеться у четвер, 8 серпня. Там наш спорсмен вийде проти іранця Саїда Есмаїлі Лейвесі.

Зараз дивляться

Хто такий Парвіз Насібов

Парвіз Насібов народився селі Муганли Акстафінського району у азербайджанській родині. Прожив у рідному селі до шести років. Захопився спортом ще у рідному селі, протягом одного року відвідував секцію з вільної боротьби.

2004 року Парвіз переїхав із сім’єю до українського Миколаєва, де перейшов на греко-римський стиль. У березні 2017 року на Кубку світу в іранському Абадані став єдиним українським борцем, який провів усі сутички без поразок, хоч збірна завершила виступ на 6 місці.

У липні 2017 року у німецькому Дортмунді став чемпіоном Європи серед юніорів, поборів у фіналі грузина Георгія Куртанідзе. У вересні 2018 року у словацькій Трнаві став бронзовим призером юніорського чемпіонату світу.

4 серпня 2020 року став срібним призером Олімпійських ігор у Токіо.

Також  український спортсмен Жан Беленюк у ваговій категорії до 87 кг здійснив камбек у чвертьфіналі та продовжив боротьбу за золото Олімпіади-2024.

Нагадаємо, що у Парижі тривають літні Олімпійські ігри. Факти ICTV публікували розклад змагань на кожен день і публікували, коли виступатимуть українці.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-07 20:36:06