Україна і світ

Підпалював військові автівки: затримано фітнес-тренера, який працював на РФ

Правоохоронці затримали фітнес-тренера, який за вказівкою російської спецслужби підпалював військові автомобілі у Києві, Дніпрі та Одесі. 

Що відомо про викриття фітнес-тренера, який підпалював автомобілі ЗСУ

Найбільше російських загарбників цікавили військові позашляховики, пікапи та мультівени. 

Для того, щоб знищувати службові автомобілі українських військових, російські спецслужби завербували 32-річного фітнес-тренера з Одеси, який шукав швидкого заробітку.

Зараз дивляться

Аби виконати завдання РФ, зловмисник “подорожував” по трьох містах України. Таким чином, протягом декількох днів він намагався знищити 6 автівок ЗСУ. 

Зафіксовано, як ворожий поплічник у Києві підпалив мультівен українських військових. Напередодні він приїхав з Одеси до столиці, де на одну добу орендував квартиру. 

Після того, як чоловік виявив потенційну ціль і погодив її з російською спецслужбою, він придбав легкозаймисту рідину та сірники. Пізніше вночі він прибув на місце, де був припаркований автомобіль ЗСУ, підпалив його та зафільмував загоряння на телефон.  

Під час вчинення злочину фітнес-тренер маскувався під темним одягом та капелюхом.  

У такий спосіб агент РФ планував діяти на території міст мільйонників.

Яке покарання загрожує фітнес-тренеру, який працював на РФ

Згодом СБУ встановила місце переховування зловмисника в Одесі та затримала його.

З’ясувалося, що ворожий агент був на прямому зв’язку з представником ГРУ РФ. Саме від нього фігурант отримував завдання та інструкції щодо їхнього виконання.

Під час обшуків у домівці затриманого вилучено телефон із доказами його комунікації з ГРУ РФ. 

Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому повідомили про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період).

Фітнес-тренеру загрожує до 8 років ув’язнення. Крім того, вирішується питання щодо додаткової кваліфікації злочинних дій фігуранта. 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-07 12:05:08