Україна і світ

Перевіряють сімох колаборантів, ще одного обміняли на українця: результати проєкту Хочу к своим

В Україні розпочав роботу державний проєкт Хочу к своим, в рамках якого колаборанти на певних умовах можуть припинити співпрацю з ворогом, повідомити інформацію про потенційних зрадників, а також обміняти їх на українців.

Хочу к своим – що відомо про державний проєкт

Тиждень тому Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими разом з ГУР, СБУ та Секретаріатом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини презентував спільний державний проєкт – Хочу к своим.

Зокрема, користувачі сайту вже здійснили 165 тис. переглядів сторінок з профілями колаборантів за сім днів.

Зараз дивляться

Найбільше зацікавили українців такі колаборанти: Ангеліна Довбня, Дмитро Коляденко, Владислав Козєєв, Володимир Музика, Максим Боковенко.

У рамках проєкту Хочу к своим вже вдалося обміняти одного колаборанта на українця 17 липня 2024 року. Тоді він ще працював в тестовому режимі.

Водночас один колаборант припинив співпрацю з російським ворогом завдяки проєкту. Сімох потенційних колаборантів перевіряють завдяки отриманій інформації.

Ще сім росіян виявили бажання поїхати на територію РФ, проте над цими кейсами працюють представники Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Громадяни, які досі співпрацюють з ворогом, мають шанс припинити цю діяльність на визначених умовах. Для цього потрібно заповнити спеціальну анкету на сайті Хочу к своим і чітко виконувати отримані інструкції.

Водночас громадяни можуть поділитися інформацією про діяльність ворожих агентів. Для цього також потрібно заповнити спеціальну анкету на сайті державного проєкту.

Джерело: Хочу к своим

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-01 19:30:08