Україна і світ

Палили автівки ЗСУ за російські гроші — шістьох одеситів узяли під варту

Про це повідомив Офіс Генерального прокурора.

Спійманим паліям за рішенням суду обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Рухала зловмисниками жадібність — за спалені авто їм платили з рф, натомість представники держави-агресорки використовували інформацію про підпали автівок ЗСУ з пропагандистською метою.

Відео та фото спалених автомобілів росіяни поширювали на медіаресурсах рф з метою показати, що в Одесі активно діє антиукраїнське підпілля.




Натомість насправді за підпал одного авто спецслужби рф обіцяли велику нагороду, хоча фактично платили від 5 до 8 тисяч гривень.

Підозрювані — шестеро мешканців Одеси. Найстаршому учаснику 23 роки, наймолодшому виповнилось 18 років.

Під час обшуків у них вилучили мобільні телефони, пляшки із запалювальною сумішшю та банківські картки, куди надходили російські гроші.




Фігуранти вночі об’їжджали територію міста, де намагались виявити місця паркування авто військовослужбовців ЗСУ. Узгодивши координати та цілі для підпалу з російським агентом, вони отримували «наказ» на їх знищення.

Загоряння транспорту вони знімали на відео та відправляли «замовнику», після чого отримували гроші.

За перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України в особливий період зловмисникам загрожує позбавлення волі на термін від 5 до 8 років.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше АрміяInform повідомляла, що у Києві затримали підозрюваних в підпалі військових авто та обладнання на залізниці. Палії так само вчиняли злочини за російські гроші.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-07-29 10:38:31