Україна і світ

ОУВ «Таврія»: росіяни змінили напрямки штурмів на Оріхівському та Придніпровському напрямках

Речник ОУВ «Таврія» капітан Дмитро Лиховій

Підрозділи Сил оборони України продовжують ведення оборонної операції на Півдні, інтенсивність обстрілів з боку противника постійно зростає.

Про це в ефірі Армія TV розповів речник ОУВ «Таврія» капітан Дмитро Лиховій.

«Найбільше росіяни тиснуть на Придніпровському напрямку, де кілька днів поспіль спостерігається підвищена активність порівняно з останніми тижнями», — сказав Дмитро Лиховій.

За його словами, протягом останніх п’яти днів було 46 спроб штурмових дій і за сьогодні ще чотири спроби. Дещо змінився географічний характер цього тиску.

«Якщо раніше вони штурмували на лівому березі Дніпра в районі села Кринки, трохи північніше, куди відійшли наші підрозділи після того, як вони вийшли з цього повністю зруйнованого населеного пункту, то в останні кілька днів штурми припадають на різні острови по великій протяжності лівобережжя», — сказав він.

Окупанти діють східніше Кринок і ближче до самого Херсона, де є велика і досить широка сіра зона.

«Ймовірно, вони набралися сміливості і взялися цю сіру зону пробувати захоплювати. Але їм це не вдається, штурмові дії успіху не мають», — додав речник.

На Оріхівському напрямку ворог також змінив точку докладання зусиль і намагається тиснути не тільки на Роботинський виступ в районі Роботиного і Малої Токмачки, а і західніше ближче до Запоріжжя в районі села Малі Щербаки.

«Це теж деокупована територія, яка була звільнена в результаті контрнаступу 2023 року і зараз росіяни поновили там тиск. Відбувається кілька штурмових дій щодня, зокрема за підтримки авіації», — додав Дмитро Лиховій.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомляла АрміяInform, на Курахівському напрямку війська рф штурмують невеликими групами й в останні дні майже не застосовують бронетехніку, проводячи демонстраційні атаки.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-09-11 21:41:08