Україна і світ

Міністр оборони Нідерландів прибув до Харкова із неанонсованим візитом

Очільник Міноборони Нідерландів Рубен Брекельманс прибув із неанонсованим візитом у Харків, де заявив про необхідність тримати російську армію на відстані від українських кордонів, щоб унеможливити противника завдавати руйнівних наслідків для міста.

Про це 6 жовтня Брекельманс повідомив у соцмережі X (колишній Twitter).

Міністр оборони Нідерландів у Харкові

Так, міністр оборони Нідерландів оприлюднив світлини з Харкова, під якими нагадав, що це українське місто перебуває за 40 км від російського кордону.

– Я бачив наслідки руйнівних російських обстрілів. Знищені квартири. Вимкнення електроенергії. Як діти навчаються у бункерах. Україна може захиститися від цього всього лише одним способом – тримаючи Росію на більшій відстані, – написав він.

Примітно, що свій перший візит на посаді за кордон Брекельманс також здійснив в Україну. Тоді нідерландський міністр приїжджав до Одеси разом із головою МЗС країни.

Наприкінці вересня міністр Брекельманс також заявляв, що його країна передала Україні радарну систему до ЗРК Patriot і планує поставити ще три пускові установки для цього зенітно-ракетного комплексу.

Разом з тим нідерландський міністр додав, що країни Європи дійсно мають інтерес щодо захисту повітряного простору України від атак РФ, оскільки ударні дрони РФ потрапляють і до зони НАТО.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Ruben Brekelmans

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-06 19:27:05