Україна і світ

Отримати план ударів по РФ: навіщо Блінкен і Леммі приїздили до Києва

Фото: Офіс президента

США та Британія відкриті до прохання України щодо використання західної зброї для більш глибоких ударів по Росії, проте спершу хочуть отримати від президента Володимира Зеленського деталі планів щодо завдання таких ударів.

Про це пише агентство Bloomberg із посиланням на обізнаних у цьому питанні чиновників.

Удари по РФ: що хочуть США і Британія від України

За їхніми даними, під час візиту до Києва 11 вересня держсекретар США Ентоні Блінкен та глава МЗС Великої Британії Девід Леммі хотіли, щоб Зеленський виклав план нанесення ударів вглиб російської території та довгострокову стратегію війни на наступний рік.

– Це передбачало, зокрема, бажання краще зрозуміти, на що Київ хоче націлитися і чому, – зауважує видання.

Співрозмовник сказав, що ця зустріч тривала довше, ніж планувалося, і український президент детально пояснив, чому Україні потрібно завдати удару вглиб Росії.

Він також стверджує, що Зеленський сказав, що Україну цікавлять лише військові цілі, і обговорив плани своєї країни на найближчі місяці.

А Блінкен та Леммі не виключили, що президент США Джо Байден і прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер зустрінуться у Вашингтоні наприкінці цього тижня, щоб обговорити далекобійні удари по РФ західною зброєю.

Тобто цього тижня рішення не очікується, лідери зустрінуться пізніше в ООН.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Видання The Guardian з посиланням на джерела у британському уряді пише, що рішення про застосування Україною крилатих ракет Storm Shadow для ударів по російських цілях вже ухвалено, але його навряд чи  оголошуватимуть офіційно.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-12 10:09:23