Україна і світ

Оцінка збитків і відновлення: в Охматдиті буде одна новобудова замість двох пошкоджених корпусів

Керівництво МОЗ та Охматдиту продовжує оцінювати збитки після ракетного удару РФ по дитячій лікарні 8 липня – пошкоджено п’ять корпусів,  два з них не підлягають відновленню.

 Наслідки ракетної атаки

Влучання російської ракети призвело до значних руйнувань будівель медзакладу. Постраждали п’ять корпусів лікарні, два з них не підлягають відновленню.

Найбільших пошкоджень зазнав корпус токсикології з відділенням хронічних та гострих інтоксикацій. У старому хірургічному – вибито майже всі вікна та зіпсовано обладнання важливих відділень (хірургічних, соматичних та реанімаційного).

Зараз дивляться

У новому корпусі частвово зруйновано 12 відділень: 8 хірургічних, 5 онкологічних, дві реанімації, один операційний блок, відділення радіології та променевої терапії, а також єдина в Україні онкогематологічна лабораторія.

Поточна ситуація

На сьогодні першочерговими є відновлення операційних блоків, відділень інтенсивної терапії, дитячої онкології, офтальмології, урології та нейрохірургії, які мають запрацювати у найновішому корпусі лікарні.

Попри значні збитки, ремонтні роботи вже тривають як всередині приміщень, так і зовні.

Зокрема, працює відділення радіології та Центр крові. Наступним кроком є відновлення операційних.Завідувач Центру крові Охматдит

Крім того, Охматдит і МОЗ починають розробляти технічне завдання для проєктування нового корпусу, який планують збудувати на місці зруйнованих.

– На початку наступного тижня Охматдит вибере будівельну компанію, яка буде реалізовувати будівельні роботи з ліквідації наслідків ракетної атаки, – зазначив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-12 16:59:05