Україна і світ

Новонароджена вагою понад 5,5 кг з’явилася на світ у лікарні Львова, як проходили пологи

У лікарні Святої Анни Першого медоб’єднання Львова на світ з’явилася дівчинка вагою понад 5,5 кг. Про це співробітники ПМО повідомили на своїй сторінці у Facebook.

Очікували, що буде двійня

Повідомляють, що батьки новонародженої: 24-річна Христина та 25-річний Тарас Артишки із села Кротошин Львівської області. Заручилася молода пара в серпні минулого року. І того ж місяця новоспечене подружжя дізналося, що в них буде дитина, – йдеться в повідомленні.

– Вагітність протікала без проблем, животик ріс поступово. Багато хто очікував, що буде двійня. Але я знала, що буде одна дівчинка. Перед пологами нам прогнозували вагу чотири кілограми, – розповідає породілля.

Кесарів розтин

На 41-му тижні вагітності у Христини нарешті почалися перейми. Акушери-гінекологи спочатку хотіли пустити Христину до природних пологів, бо думали, що вага немовляти близько чотирьох кілограмів.

Однак обстеження показало, що дитина значно більша і перевищує розмір родових шляхів. Лікарі зважили всі «за» і «проти» та ухвалили рішення про проведення кесаревого розтину.

Назвали Златою

Дівчинка з’явилася на світ 20 травня. Її вага при народженні становила 5 550 г, а зріст – 60 см. Щасливі батьки вирішили назвати доньку Златою і пообіцяли своєму лікареві незабаром повернутися за хлопчиком.

За словами фахівців, малюки з великою масою тіла становлять близько 6-10% від загальної кількості новонароджених у лікарні. Але Злата своїми богатирськими вагою і зростом здивувала навіть бувалих акушерів-гінекологів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-28 11:59:20