Україна і світ

Нові подробиці смерті 5-річного хлопчика після видалення зубів в одній із клінік Львова

Учора, 11 квітня, клініко-експертна комісія департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА визнала неналежним надання медичної допомоги 5-річному Велесу Пашнику в приватній стоматологічній клініці Львова.

Не мали кваліфікації для лікування дітей

З’ясувалося, що стоматолог та анестезіолог не мали кваліфікації для лікування дітей. Під час операції з видалення молочних зубів під загальним наркозом хлопчик впав у кому і через місяць помер у реанімації, не приходячи до тями.

Як розповів голова клініко-експертної комісії (КЕК), заступник директора департаменту Володимир Чорній, на засіданні комісії були присутні батько хлопчика, адвокати, представники закладів охорони здоров’я, а також лікарі приватної клініки.

Кримінальне провадження

Заслухавши протокол надання медичної допомоги, висновок експерта, комісія встановила, що стоматолог і анестезіолог приватної клініки надавали медичну допомогу Велесу Пашнику, не маючи відповідної кваліфікації.

За словами Чорнія, рішення КЕК зараз технічно доопрацьовується і буде підписано найближчим часом. Висновок комісії береться до уваги під час розслідування кримінального провадження.

Після розголосу за цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за неналежне виконання лікарями своїх професійних обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 140 ККУ).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-12 14:52:40