Львівський портал

Німеччина дасть 30 млн євро на реконструкцію електропідстанції на Львівщині

На реконструкцію пошкодженої російськими атаками електропідстанції на Львівщини німецький банк виділить 30 млн євро. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду 7 червня.

«Сьогодні ми ухвалюємо рішення про залучення ще 30 млн євро від державного банку Німеччини (KfW). Ці кошти підуть на реконструкцію однієї з підстанцій у Львівській області. Це підвищить стійкість нашої енергосистеми та покращить її інтеграцію з європейською», – сказав прем’єр.

За його словами, до відновлення енергосистеми Україна «максимально залучає» допомогу західних партнерів, а ремонти ідуть «24/7».

Фонді підтримки енергетики акумулювали вже 500 млн євро, за які закуповують обладнання. Також Європейський банк реконструкції та розвитку виділить на підтримку енергосектора України 300 млн євро.

«Щодо розширення генерації: зараз робимо ставку на децентралізовану енергосистему. Разом із парламентом готуємо законопроект про те, щоб зняти мито та ПДВ на ввезення всього енергетичного обладнання, а також прибрати всі митні формальності. Готуємо програму пільгового кредитування на закупівлю енергообладнання як для громадян, так і для бізнесу», – додав Денис Шмигаль.

Нагадаємо, заяви щодо внесків до Фонду підтримки української енергетики останнім часом зробила низка країн: Естонія – 400 тисяч євро, Ісландія – 667 тисяч євро, Швеція – понад 60 млн доларів, Бельгія – 9 млн євро.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-06-07 17:08:00