Україна і світ

Нелюдська жорстокість і цинізм: Лубінець закликав світ засудити атаку РФ по Полтаві

Фото: УНІАН

Омбудсман Дмитро Лубінець закликав світ засудити на російський удар балістичними ракетами по навчальному закладу у Полтаві 3 вересня.

Внаслідок цинічної атаки ворога по навчальному закладі у Полтаві відомо про понад 40 загиблих та майже 200 поранених.

Лубінець про удар РФ по Полтаві 3 вересня

— Чергова російська нелюдська жорстокість і цинізм! Сьогоднішній варварський обстріл Полтави, коли російські військові випустили дві балістичні ракети по навчальному закладу, – написав він у своєму Telegram-каналі.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини зазначив, що це черговий доказ того, що ворог не має ні честі, ні совісті.

Зараз дивляться

Лубінець наголосив, що РФ не зупиниться ні перед чим, аби посіяти страх та страждання.

— Світ повинен побачити і засудити ці варварські дії. Полтава, як і вся Україна, ніколи не пробачить цього терору. Ми пам’ятаємо кожну жертву, і справедливість обов’язково переможе, – додав він.

Удар РФ по Полтаві 3 вересня

У вівторок, 3 вересня, Росія випустила дві балістичні ракети, які влучили по навчальному закладу та сусідній лікарні. Станом на 14:30 41 людина загинула, ще 180 зазнали поранень.

Президент Володимир Зеленський повідомив у відеозверненні, що частково зруйнована одна з будівель Інституту звʼязку. Він додав, що люди опинилися під завалами. Багатьох вдалося врятувати.

Президент доручив провести повне та оперативне розслідування всіх обставин того, що сталося. Залучені всі необхідні служби до рятувальної операції.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Міноборони повідомили, що вдалося врятувати 25 осіб, з яких 11 деблоковано з-під завалів. Наразі рятувальники продовжують роботу.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-03 15:34:37