Україна і світ

Начальник ГУР МО України розповів про десакралізацію Криму для рф

Кирило Буданов: Міст має бути зруйнований

Крим для ворога більше не є «непотопляємим авіаносцем», а став незручною територією, заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-лейтенант Кирило Буданов.

В інтерв’ю виданню NV він сказав, що важким питанням для москви, зокрема, буде відбудова чорноморського флоту.

«Але найголовніше — професійний людський ресурс, от на це піде багато років, бо скажімо правду: вони ще до осені 2022 року втратили всю професійну армію. Тепер вони воюють мобілізованими, зеками — ким завгодно», — акцентував начальник ГУР МО України.

Серед здобутків Сил безпеки і оборони України Кирило Буданов відзначив успішну роботу на території тимчасово окупованого Криму, який із «непотопляємого авіаносця» став для окупантів незручною територією.

«Усе, що ми робимо, крім рутинного руйнування логістики й залізниці, це ще й десакралізація Криму. Міст має бути зруйнований, ми домоглися, щоб росія вивела свої кораблі з Криму якомога далі. В Очамчире [новий порт росії в окупованій Абхазії]? Прекрасно!», — сказав він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, раніше Кирило Буданов заявляв, що захоплений москвою та перетворений у величезну військову базу півострів Крим необхідно відрізати від російського постачання.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-07-13 18:44:50