Суспільне мовлення

На західних кордонах фіксують збільшення черг на виїзд з України перед Різдвом

З 06:00 ранку, 20 грудня, українські прикордонники фіксують збільшення черги на виїзд з України через україно-польський кордон. Так, зараз на кожному з пунктів пропуску черга сягає понад ста автомобілів.

Про це сьогодні, 20 грудня, під час брифінгу повідомив начальник відділу організації прикордонного контролю Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України, полковник Ігор Матвійчук.

“Минулого року в ці дні за добу пропускали до 50 тисяч осіб в один бік. Минулої доби, у вівторок, ми пропустили близько 37 тисяч осіб в один бік”, – каже він.

Найбільше навантаження буде на польській ділянці кордону – Рава-Руська, Краківець, Грушів та Шегині. Дещо менше людей обирають пункт пропуску Угринів, Устилуг та Смільницю.

“Тому порада: обирайте Смільницю, Угринів та Устилуг. А ще краще – через закарпатські ділянки кордону”, – радить Ігор Матвійчук.

Начальник відділу організації прикордонного контролю Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України пообіцяв, що інформацію про стан черг прикордонники будуть оприлюднювати що дві години, тому що черги увесь час збільшуються.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Що стосується пішого переходу, то він є тільки один – у Шегинях. І черга там зараз складає до 60 осіб. Але якщо потрібно буде здійснити екстрену евакуацію біженців із зон бойових дій, то прикордонники розгорнуть піші переходи у будь-якому автомобільному пункті пропуску, за згодою з польськими прикордонниками.


Джерело: Суспільне мовлення України