Україна і світ

На які поїзди потрібно роздруковувати квитки у 2024 році: пояснення Укрзалізниці

Зазвичай для подорожей внутрішніми рейсами електронні залізничні квитки не потрібно роздруковувати та обмінювати в касі. Проте є винятки. На які поїзди потрібно роздруковувати квитки — читайте на Фактах ICTV.

Чи потрібно роздруковувати квиток на поїзд 2024

Українці вже звикли до того, що всі необхідні документи є у смартфоні. Квитки на поїзд — не виняток.

Якщо ви плануєте подорож внутрішніми рейсами, то залізничні електронні квитки не потрібно роздруковувати. Під час посадки на потяг їх буде достатнього надати провіднику для сканування.

Зараз дивляться

Чи можна сісти в поїзд, що прямує за кордон, за електронним квитком без роздруківки

Пресслужба Укрзалізниці зазначила, що пасажирам, які планують поїздку міжнародним рейсом до Угорщини або Австрії, потрібно роздруковувати електронні квитки.

Річ у тім, що міжнародний залізничний рух до цих країн здійснюється у партнерстві з угорськими та австрійськими залізничниками. За їхніми правилами, електронний квиток має бути роздрукований.

Українські вагони RIC, це угорський поїзд № 146 Чоп — Відень або прямий поїзд № 749 Київ — Відень, здійснюють транзитний рух.

Представники залізничних компаній під час курсування потягу можуть перевіряти проїзні документи, робити на них відповідні позначки, фіксувати дані щодо статистики та звітності.

Якщо пасажир не роздрукував свій квиток і має тільки електронний варіант, тоді виникнуть неприємності. Зокрема, може бути стягнута оплата за транзитний рух.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-06 18:47:09