Суспільне мовлення

На Львівщині затримали браконьєра, який застрелив лося

Правоохоронці затримали 37-річного мешканця Дрогобича, який застрелив дорослого лося, занесеного до Червоної книги України.

Як розповів Суспільному начальник Дрогобицького районного відділу поліції ГУНП у Львівській області Василь Петрик, браконьєра затримали місцеві єгері та викликали поліцію.

“Полювання зараз заборонено. А на лося – заборонено взагалі. Тому чоловік відповідатиме за свій вчинок. Пояснював, що лось вибіг на нього і він вистрелив”, — каже полковник поліції.

Застрелений лось виявився дорослим самцем. Чоловіку повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 248 (Незаконне полювання) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання —штраф від однієї до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від 160 до 240 годин, або до трьох років обмеження волі.

За словами експерта ГО “Карпатсько-Дунайська програма”, зоолога Андрія Кийка, лось —абсолютно безневинна тварина. Він може відбиватися від вовків, якщо вони нападуть. А ось людині він нічим не загрожує.

“Зараз лосі спокійно собі пасуться, обгризають гілки дерев, шукають траву. У нас вони не розмножуються, тому що наш гірський клімат їм не дуже підходить, вони віддають перевагу жити на рівнинах”, — пояснює він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Так на Львівщині налічується всього 100-120 особин лосів. За словами зоолога, це дуже мало.


Джерело: Суспільне мовлення України