Суспільне мовлення

На Львівщині троє людей отруїлися чадним газом

У Трускавці, що на Львівщині, троє людей, серед яких двоє — діти, отруїлися чадним газом. Їх у важкому стані госпіталізували у лікарню.

Як повідомили на Facebook-сторінці ДСНС, інцидент трапився у квартирі житлового будинку. Через несправність системи вентиляції газового котла чадним газом отруїлися дві дитини та дорослий. Їх у важкому стані доправили до лікарні. Вік та стать госпіталізованих не вказують.

Аби запобігти отруєнню, має бути притік свіжого повітря у приміщення, де є прилади опалення — через вікно, двері та вентиляційний канал. Він має бути постійно прочищений, і в ньому має бути відповідна тяга, щоб відпрацьовані гази виходили в атмосферу. Там, де встановлені прилади з димовідводом продуктів згоряння в комин — газові котли чи колонки тощо, то цей комин також має бути чистим. В таких приміщеннях не можна використовувати електричні вентилятори. Якщо одне з цих правил недотримане, то у приміщенні починає утворюватися чадний газ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Ознаками отруєння чадним газом є інтенсивний головний біль, загальна слабкість і сонливість, запаморочення і блювота. У випадку появи таких симптомів потрібно вимкнути усі прилади горіння, вийти на вулицю, викликати “швидку” та газову аварійну службу.


Джерело: Суспільне мовлення України