Суспільне мовлення

На Львівщині 18 листопада попрощаються із п’ятьма захисниками

Сьогодні, 18 листопада, у Львові та області відбудуться прощання із п’ятьма військовими. Василь Піскун, В’ячеслав Котенко, Тарас Сивенький, Іван Равлінко та Андрій Пилипів загинули у бою з військами РФ.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Василь Піскун — мешканець Моршинської громади. Із початком повномасштабного російського вторгнення чоловік став на захист України. Військовослужбовець загинув 11 листопада 2023 року під час гранатометного та артилерійського обстрілу в районі Синьківки Купʼянського району Харківської області. Чин похорону захисника відбудеться о 13:00.

Василь Піскун. Фото: Львівська ОВА

В’ячеслав Котенко проживав у Дрогобичі. У липні 2022 року чоловік склав присягу та долучився до лав ЗСУ. Спершу воював у складі військової частини А-7113, а згодом – у складі першого штурмового відділення ВЧ А-4640. Там виконував обов’язки стрільця-гранатометника. 11 листопада 2023 року військовий потрапив під мінометний обстріл в районі Степового Покровського району Донецької області та загинув. У воїна залишились дружина, двоє синів та сестра. Чин похорону В’ячеслава Котенка проведуть об 11:00 в Катедральному соборі пресвятої Трійці. Поховають захисника на Алеї Слави у Дрогобичі.

В'ячеслав Котенко

В’ячеслав Котенко. Фото: Львівська ОВА

Тарас Сивенький — львів’янин. У перший день повномасштабного вторгнення РФ чоловік добровольцем став на захист України. Увійшов до лав 45 окремої артилерійської бригади Корпусу резерву Сухопутних військ ЗСУ. Війсьовий обіймав посаду командира взводу, брав участь у боях за звільнення Херсонщини, Харківщини та Донеччини. За особисту мужність воїна нагородили численними відзнаками, зокрема, Почесним нагрудним знаком Головнокомандувача “Сталевий хрест” та нагрудним знаком “Срібний хрест”. Тарас Сивенький загинув під час виконання бойового завдання. У воїна залишилися батьки та сестра.

Тарас Сивенький

Тарас Сивенький. Фото: Львівська ОВА

Іван Равлінко теж родом зі Львова. Із початком повномасштабного вторгнення РФ чоловік став на захист України від російських військ. Захисник воював у складі 42 окремої механізованої бригади Сухопутних військ ЗСУ. Виконував бойові завдання на території Донецької області. У воїна залишилися мама, сестра, брат та наречена.

Іван Равлінко

Іван Равлінко. Фото: Львівська ОВА

Андрій Пилипів — уродженець селища Вигода Івано-Франківської області. Коли Росія здійснила повномасштабне вторгнення, чоловік увійшов до складу військової частини А4740. У подальшому виконував бойові завдання у лавах 47 окремої механізованої бригади “Маґура” Сухопутних військ ЗСУ. У воїна залишилися батьки, дружина, 9-річна донька та сестра.

Андрій Пилипів

Андрій Пилипів. Фото: Львівська ОВА

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Чин похорону Тараса Сивенького, Івана Равлінка та Андрія Пилипіва розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі у Львові. За пів години відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають військовослужбовців на Личаківському кладовищі.


Джерело: Суспільне мовлення України