Суспільне мовлення

На ЛКП “Лев” ввели двомісячний карантин через виявлений сказ

Вчора, 21 лютого, бригада ЛКП “Лев” забрала до клініки безпритульну собаку з вулиці Гоголя. Сьогодні тварина померла через сказ. У зв’язку із цим на підприємстві оголосили карантин на 60 днів.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

За словами директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Ореста Тимчишина, вчора вранці, 21 лютого, до ЛКП “Лев” надійшло повідомлення про безпритульну собаку на вулиці Гоголя. На місце виїхала бригада, яка відловила тварину й привезла її на територію комунального підприємства о 10:15.

“Були проведені відповідні щеплення і ознак сказу не проглядалося, але вже у другій половині дня виникла підозра, а сьогодні зранку ця собака померла. Лабораторна експертиза показала, що причиною смерті був сказ”, — повідомив Орест Тимчишин.

Сьогодні, 22 лютого, відбулося екстрене засідання міської протиепізоотичної комісії. Львівське комунальне підприємство “Лев” вирішили закрити на двомісячний карантин. Також ввели п’ятикілометрову карантинну зону навколо вулиці Гоголя. За тваринами в карантинній зоні спостерігатимуть додатково.

Вакцинувати домашніх тварин у Львові можна в клініках, де вони на обліку або у Державній ветеринарній клініці на вулиці Промисловій, 9.

“Галицька районна адміністрація спільно з Державною ветеринарною клінікою напрацюють ще варіанти додаткових тимчасових локацій в зоні карантину, куди б мешканці могли за потреби привести на вакцинацію своїх улюбленців”, — повідомляють у міській раді.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У лабораторному центрі Держпродспоживслужби з’ясовують, хто із людей контактував із зараженою собакою. Працівників ЛКП “Лев”, які ловили тварину, скерували на вакцинацію.


Джерело: Суспільне мовлення України