Україна і світ

На крок ближче до відкриття: вчені з’ясували нову особливість собак


Собаки здатні реагувати на записані слова так само, як і на живу людську мову. За допомогою відкриття вчені хочуть зрозуміти, чи зможуть чотирилапі улюбленці спілкуватися за допомогою звукових панелей.

Учені відкрили нові можливості собак

За словами дослідників, це перший крок до вивчення можливостей собак у спілкуванні з людиною.

– Ми показали, що вони дійсно звертають увагу на слова, записані на звуковій панелі, і демонструють відповідну поведінку незалежно від того, хто вимовляє слово, – заявив професор Федеріко Россано з Каліфорнійського університету в Сан-Дієго.

Дослідник визнав, що відкриття нехай і не вражає уяву, але воно допомагає зробити ще один крок у бік великого відкриття. В експерименті взяли участь 59 собак, які вміли користуватися такими панелями.

Зараз дивляться

Вивчення також пов’язане з популярністю звукових кнопкових панелей, які створюють спеціально для собак. У мережі безліч відеороликів, на яких домашні улюбленці за допомогою кнопок можуть спілкуватися зі своїми власниками, реагуючи на слова та реакції людей.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нещодавно вчені випробували таблетки для зміни віку на собаках. Одному з улюбленців, які брали участь в експерименті, стало набагато краще під час боротьби з раком. Недуга повністю відступила, хоч і ветеринари давали йому мінімальні шанси на одужання.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-29 09:07:38