Україна і світ

На Київщині будують індустріальний парк: завезли обладнання із застосуванням стимулів щодо імпортного мита та ПДВ

В Україну ввезено перше обладнання для промислового виробництва в індустріальному парку із застосуванням стимулів щодо імпортного мита та ПДВ.

Першопрохідцем з використання стимулів від держави став український підприємець, власник і генеральний директор компанії Univest Володимир Кудряшов.

Про це повідомив народний депутат Дмитро Кисилевський.

Зараз дивляться

Він зазначив, що обладнання вже встановлено і готується до запуску.

– Йому (підприємцю, – Ред.) довелося разом із митницею розбиратися, як усе зробити, бо робили це вперше і підприємство, і держава, але все зробили. Серед війни побудували цех, не побоялися інвестувати в розширення виробництва близько 300 млн грн. І за кілька місяців запускають обладнання в роботу. Виготовлятимуть еко-упаковку, – написав він.

Що відомо про індустріальний парк

Цей індустріальний парк розташований у Фастові на Київщині і називається Фастіндастрі. Його площа 15 га. Головний інвестор спеціалізується на виробництві упаковки. У парку планується розмістити ще кілька підприємств за принципом циркулярної економіки. Тобто, відходи виробництва одного заводу використовуватимуться як сировина для іншого. Інвестиційні плани щодо цього індустріального парку розраховані до 2027 року.

– Міський голова Фастова Михайло Нетяжук не приховує задоволення. Громада сприяє розвитку індустріального парку. А натомість отримає ПДФО до місцевого бюджету, який сплачуватимуть працівники нового підприємства, – каже депутат.

Фото: Дмитро Кисилевський.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-03-07 17:28:25

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин