Україна і світ

Монголія розділила військові злочини Росії – МЗС України

Фото: Getty Images

Міністерство закордонних справ України засудило бездіяльність уряду Монголії, куди прибув 2 вересня російський диктатор Володимир Путін.

Монголія ратифікувала Римський статут Міжнародного кримінального суду, згідно з яким зобов’язана заарештувати воєнного злочинця на своїй території за першої ж нагоди.

Про це у себе в Х написав речник українського МЗС Георгій Тихий.

Зараз дивляться

Путін прибув до Монголії 2 вересня – позиція України

– Невиконання урядом Монголії обов’язкового ордера МКС на арешт Путіна стало серйозним ударом по Міжнародному кримінальному суду та міжнародній системі кримінального правосуддя, – зазначив дипломат.

Тихий також наголосив, що своєю бездіяльністю Улан-Батор фактично розділив воєнні злочини Москви.

— Монголія дозволила обвинуваченому злочинцю уникнути правосуддя, тим самим поділивши відповідальність за його військові злочини. Ми працюватимемо з партнерами, щоб гарантувати, що це матиме наслідки для Улан-Батора, – резюмував він у себе в соцмережі.

Водночас за словами політолога Ігоря Рейтеровича, візит лідера Кремля до Монголії – це фактично провокація та прецедент у міжнародному праві.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

В ефірі Громадського радіо експерт зазначив, що таким чином Путін демонструє, що може відвідати країну-підписантку Римського статуту, яка має його заарештувати, але не зробить цього.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-02 23:30:06