Україна і світ

Мобільні хаби для надання допомоги: Україна отримала 10 спеціалізованих авто


10 спеціалізованих автомобілів передали Україні у партнерстві з Міністерством охорони здоров’я та Міністерством соціальної політики України.

Передача була здійснена у межах програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні, за підтримки Європейського Союзу, Канади та Данії.

Де використовуватимуть автівки

Отримані транспортні засоби будуть сприяти кращому реагуванню на потреби громад, які постраждали від війни.

Автівки використовуватимуть як мобільні хаби для покращення доступу до соц- та медпослуг у віддалених районах Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської та Херсонської областей.

Для чого автомобілі

Заступниця міністра охорони здоров’я Марія Каркевич зазначила, що отримані автомобілі допоможуть забезпечити доступ до медичних послуг для громад, які постраждали від воєнних дій.

– Здатність надавати соціальні послуги там, де вони потрібні найбільше, є ключовою для допомоги українським громадам у процесі відновлення, – сказала міністр соціальної політики Оксана Жолнович.

Ці автівки дадуть змогу надавати допомогу вразливим групам населення та покращуватимуть систему соціальної роботи.

– Ці транспортні засоби є частиною наших ширших зусиль щодо посилення можливостей громад, забезпечуючи їх інструментами, необхідними для стійкого відновлення, – зазначив заступник голови Представництва ЄС в Україні Ремі Дюфло.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: МОЗ

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-04 12:08:01