Україна і світ

Байден оцінив можливість “тотальної війни” на Близькому Сході

Фото: Getty Images

Президент США Джо Байден вважає, що є можливість уникнути повномасштабної війни на Близькому Сході.

Таку заяву він зробив на тлі операції Ізраїлю проти ХАМАС у секторі Гази та Хезболли у Лівані, а також загострення у відносинах з Іраном.

Байден про можливість “тотальної війни” на Близькому Сході

На думку американського президента, потрібно докласти більше зусиль, щоб уникнути “тотальної війни”.

— Наскільки ви впевнені, що дощу не буде? Слухайте, я не вірю, що буде тотальна війна. Я думаю, ми можемо цього уникнути, – наголосив Байден під час спілкування з журналістами в Білому домі.

Відповідаючи на запитання представників ЗМІ щодо можливого відправлення американських військових для допомоги Ізраїлю, він підтвердив, що Сполучені Штати мають намір і надалі підтримувати та захищати свого союзника.

— Ми вже допомогли Ізраїлю. Ми маємо намір захищати Ізраїль, – наголосив Джо Байден.

Загострення на Близькому Сході

Армія оборони Ізраїлю 28 вересня повідомила про ліквідацію лідера Хезболли Хасана Насралли, а також командувача Південного фронту терористичної організації Алі Каркі.

У зв’язку з цим верховного лідера Ірану Алі Хаменеї перевели у безпечне місце всередині країни з посиленими заходами охорони.

Зазначається, що операція була проведена після отримання точних розвідданих від ЦАХАЛу та ізраїльських спецслужб. Винищувачі ВПС Ізраїлю завдали точного удару по центральному штабу Хезболли, що розміщувався під землею в житловому будинку в районі Дахія в Бейруті.

Вже 1 жовтня Іран випустив близько 200 ракет по території Ізраїлю. Це, згідно з повідомленням Корпусу вартових ісламської революції, стало “відплатою за вбивства, здійснені Ізраїлем”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

3 жовтня Ізраїль завдав удару по центральному району Бейрута. Внаслідок цього загинуло щонайменше шість осіб.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-04 13:03:57