Україна і світ

Енергоатом звільнив топпосадовця Скопича, затриманого на хабарі

Фото: СБУ

Компанія Енергоатом звільнила Олександра Скопича з посади директора з контрольно-ревізійної роботи та комплаєнс-політики.

Про це йдеться у повідомленні Енергоатому.

Інформаційні атаки на Енергоатом

У компанії розповіли, що останнім часом розпочалась хвиля “замовні брехливих публікацій” проти Енергоатому.

– Розповсюджується неправдива та маніпулятивна інформація щодо діяльності Енергоатому, захисту обʼєктів його інфраструктури та порожні звинувачення у корупції. Аналіз цих публікацій показує їхню головну мету, яка збігається із метою ворога – зірвати проходження осінньо-зимового періоду та знайти нові обʼєкти для масованих атак, – наголосили у підприємстві.

Підсиленням для таких інформаційних атак стала справа Олександра Скопича, колишнього директора з контрольно-ревізійної роботи та комплаєнс-політики, якого нещодавно затримала СБУ та оголосила про підозру. Проте у компанії зазначають, що оголошена Скопичу підозра жодним чином не повʼязана з його роботою в НАЕК Енергоатом.

– Однак, враховуючи суспільний резонанс та порушення ним вимог компанії у сфері боротьби із корупцією, 30 вересня 2024 року наказом виконувача обов’язків голови правління АТ НАЕК Енергоатом Петра Котіна цього посадовця звільнено із займаної посади, – йдеться у повідомленні пресслужби.

У компанії наголошують, що в Енергоатомі ефективно працює система боротьби із корупцією та зловживаннями, ретельно перевіряється тендерна документація. Всі закупівлі здійснюються до чинного законодавства через Prozorro.

Справа Олександра Скопича

Так, 28 вересня 2024 року СБУ затримала за хабарництво високопосадовця Енергоатому. Чоловік вимагав від постачальників товарів та послуг “відкат” у 15% від розміру контракту та обіцяв постачальникам прискорити розрахунок за цей контракт.

Посадовця затримали у момент отримання 100 тис. грн від постачальника паливно-мастильних матеріалів, який забезпечує державне підприємство, що видобуває уран. Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (зловживання впливом).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Наразі сам фігурант кримінального провадження публічно своє звільнення не коментував.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-04 15:27:42