Львівський портал

Окупанти перебувають за 7 км від Покровська, – МВА

Російські окупанти стоять уже за 7 км від Покровська Донецької області. У місті вже пошкоджено або знищено 80% інфраструктури через постійні обстріли. Про це в етері національного телемарафону 4 жовтня розповів очільник міської військової адміністрації Сергій Добряк.

За словами посадовця, хоч війська РФ стоять за 7 км від Покровська, у місті все ще залишаються близько 13 тисяч людей, серед них є 94 дитини.

Добряк додав, що евакуація триває, і розповів, що ще півтора місяця тому у Покровську перебували 48 тисяч людей та майже 5900 дітей.

Голова місцевої адміністрації підкресли, що росіяни систематично руйнують інфраструктуру, обстрілюючи Покровськ і скидаючи керовані авіабомби.

«Стріляють [росіяни] по цивільній інфраструктурі, як завжди, критичної інфраструктури вже майже немає, вона майже на 80% пошкоджена або зруйнована. Ворог залишає нас без світла, без води, без газу. “Готує” нас до зими», – сказав Сергій Добряк.

Нагадаємо, Покровський напрямок залишається одним із найгарячіших на фронті, щодня тут відбуваються десятки боєзіткнень, за останню добу їх було 30.

Вже на початку вересня російські війська стали просуватись ближче до Покровська. Тоді головком ЗСУ Олександр Сирський говорив, що сюди Москва стягує свої найбільш підготовлені підрозділи.

12 вересня стало відомо, що росіяни перебили водопостачання до Покровська.

Додамо, що 2 жовтня у ЗСУ офіційно підтвердили вихід із Вугледара на Донеччині. Це довелося зробити, щоб уникнути оточення. Зі свого боку президент Володимир Зеленський заявив, що рішення було правильним, бо потрібно було зберегти українських військових.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: мапа Deepstate

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-04 16:40:57