Україна і світ

Ворог напирає: Дрималовський про ситуацію на фронті та потреби ДШВ


Ведучий Вікна-новини на СТБ і представник пресслужби 79 окремої десантно-штурмової Таврійської бригади Орест Дрималовський долучився до ефіру телемарафону Єдині новини просто з Курахівського напрямку. Зараз це одна з найгарячіших бойових точок в Україні.

Дрималовський розповів про ситуацію на фронті та перелічив найбільші потреби його бригади. Допомогти їх закрити може кожен з нас, долучившись до проєкту Друзі ДШВ.

Орест Дрималовський про ситуацію на передовій

У розмові з ведучим Фактів ICTV Вадимом Карпʼяком військовий зауважив, що окупанти рухатимуться на Курахово. Раніше миколаївські десантники “помножили на нуль” спроби росіян штурмувати село Костянтинівка. Внаслідок цього російські загарбники втратили чималу кількість бронетехніки, але продовжують напирати.

– Саме на Курахівському напрямку ворог не боїться застосовувати свою техніку колонами, не рахується із втратами в техніці та живій силі. Кожна така атака завершується тим, що окупанти втрачають до 10 одиниць бронетехніки, – зазначив Орест Дрималовський.

Він додав, що з урахуванням інтенсивності бойових дій, його бригада зокрема потребує засобів для знищення техніки та особового складу противника.

– Найперше – це розвідувальні дрони, це мавіки це “довгі крила” для того, щоб бачити поле бою. Нам потрібні ударні дрони, щоби знищувати російську техніку, ліквідовувати їхню піхоту. Нам потрібні засоби РЕБ, засоби радіоелектронної розвідки, тобто сучасні технологічні рішення. Нам потрібно все, що допомагає роботі нашим операторам БПЛА, забезпечує роботу дронів. Також нам потрібні автівки, екофло, генератори, – перелічив представник пресслужби.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

До слова, допомагати закривать потреби 79-ї бригади можна, оформивши підписку на автоматичні щомісячні донати. Також ви можете обрати будь-яку іншу бригаду зі списку або підтримувати військо в цілому. На друзів ДШВ чекають приємні подарунки.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-04 14:30:15