Україна і світ

Між Либідською та Деміївською пройшов пробний поїзд: Кличко про ремонт тунелю метро

Ремонтні роботи на перегоні між станціями київського метро Деміївська та Либідська на завершальному етапі. Уніч з 30 на 31 серпня оновленою ділянкою пройшов перший пробний поїзд.

Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко і показав відео.

— Фахівці збудували нову ділянку тунелю завдовжки 27 метрів. Також посилили прилеглі до неї ділянки по обидва боки (загальною довжиною понад 50 метрів). Усередині тунелю завершено всі будівельно-монтажні роботи, – сказав він напередодні.

Зараз дивляться

Метро Деміївська та Либідська – фінальний етап ремонту

За словами міського голови, перед запуском пробного поїзда ретельно перевірили габарити тунелю на перегоні між станціями спеціальною габаритною рамою.

І вони повністю відповідають встановленим нормам.

— У складі першого пробного поїзда був спеціальний вагон, який перевіряє нове колійне полотно, зокрема щодо дотримання належної ширини колії, відступів та можливої просадки. Перевіряє та тестує пробний поїзд і безпекові системи руху на різних швидкостях, – розповів Кличко вже вранці.

Він зауважив, що надалі в нічний час ретельно перевірятимуть інженерні та безпекові системи перед повноцінним відновленням руху поїздів з пасажирами, роботи тривають в цілодобовому режимі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Telegram-канал Віталія Кличко

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-31 11:57:41