Україна і світ

Міноборони запобігло постачанню понад 209 тонн неякісних продуктів для військових

Міністерство оборони України в липні 2024 року не допустило постачання 209,3 тонни неякісних та небезпечних продуктів, які призначалися для забезпечення харчування українських військових.

Про це інформує 1 серпня Міноборони.

«Більшість цієї продукції — понад 182 тонни було не допущено до забезпечення особового складу перед постачанням до військових частин», — йдеться в повідомленні.

Крім того, під час безпосередніх перевірок у військових частинах Міноборони не допустило до харчування особового складу неякісних харчових продуктів загальною вагою понад 27 тонн.

«Кожна гривня платників податків, що йде, зокрема, й на продукти харчування для армії, має бути використана з максимальною користю. Саме тому Міноборони сплачує кошти за послуги лише після того, як продукція, що доставляється до військових частин, пройшла відповідну перевірку якості та документації, як цього вимагає фінансовий контроль», — зазначив заступник Міністра оборони Юрій Джигир.

У МОУ зазначили, що фахівці Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини проводять постійні перевірки показників якості та безпечності харчових продуктів, що централізовано постачаються для потреб ЗСУ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомляла АрміяInform, в Україні запрацював спеціалізований вебпортал ПартнерMOD, створений Міністерством оборони України для взаємодії з постачальниками продукції в межах оборонних закупівель.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-08-01 12:16:30