Україна і світ

Міноборони України запросило Болгарію доєднатися до коаліції з розмінування

Про це повідомили у МОУ.

Олександр Балануца привітав колегу з новою посадою та подякував за активну проукраїнську позицію.

Ніколай Ненчев був міністром оборони Болгарії з 2014 до 2017 року, тому добре розуміє та підтримує ініціативи українського оборонного відомства.


Українська та болгарська сторона обговорили шляхи продовження співпраці та допомоги, зокрема навчання українських військовослужбовців в межах EUMAM.

«Дякую за вашу непохитну позицію та підтримку України у боротьбі із російськими терористами. Сподіваюся, що ваша робота на позиції тимчасово повіреного у справах Болгарії в Україні принесе користь обом країнам», — звернувся заступник Міністра Олександр Балануца.

Крім того, сторони обговорили участь Болгарії в коаліціях спроможностей — подякували за участь в коаліції інтегрованої протиповітряної та протиракетної оборони і доєднання до коаліції з розвитку морських спроможностей. Українська сторона запросила також доєднатися до інших коаліцій, зокрема коаліції з розмінування.

«Болгарія підтримує шлях України до ЄС та НАТО, це значно підвищить рівень обороноздатності в регіоні. Попри значний вплив росії на Болгарію, ми залишаємося на вашому боці у цій війні», — запевнив тимчасово повірений у справах Болгарії в Україні Ніколай Ненчев.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомляла АрміяInform, заступники мМністра оборони України Станіслав Гайдер та Олександр Балануца провели у Києві зустріч з делегацією американського Інституту вивчення війни (ISW) на чолі з президентом організації Кімберлі Каган та директором проєкту критичних загроз Американського інституту підприємництва Фредеріком Каганом.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-09-11 18:03:32