Україна і світ

Ми задоволені підсумками саміту НАТО, союзники зробили реальні кроки вперед – ОП

Фото: Офіс президента

На 75-му саміті НАТО у Вашингтоні, країни  військового блоку зробили нові практичні кроки з підтримки України у війні з Росією, а підсумки саміту задовільні. 

Таку заяву на NATO Public Forum у Вашингтоні зробив керівник Офісу президента Андрій Єрмак, у четвер, 11 липня.

Підсумки саміту НАТО у Вашингтоні

– Ми задоволені результатами вашингтонського саміту, тому що мова документів дійсно сильна. Ми бачимо, що союзники зробили реальні кроки вперед. Я думаю, що наступна зупинка – це Україна, яка має отримати запрошення, – сказав він на NATO Public Forum у Вашингтоні в четвер.

Керівник Офісу президента України зазначив, що крім продемонстрованої єдності союзників про незворотність шляху України до повноправного членства в НАТО, таке майбутнє членство має високу підтримку українського суспільства, і тепер це питання з розряду не “якщо”, а “коли”.

Зараз дивляться

– Ми, як і раніше, вважаємо, що членство України в НАТО – це наш національний інтерес, наша безпека, але також і інтерес НАТО, – сказав Єрмак. 

Він також привітав заяви про постачання нових систем ППО Україні, зроблені на форумі, але підкреслив, що їх потрібно більше.

Нагадаємо, за підсумками саміту, члени НАТО створять структуру для підтримки безпеки України (NSATU).

Також країни військового блоку заявили про незворотність вступу України у НАТО та вони ухвалили рішення про мінімальне базове фінансування в розмірі €40 млрд протягом наступного року.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-11 18:26:07