Суспільне мовлення

“Менше 1% мешканців отримали другу бустерну дозу вакцини проти COVID-19” — головна санітарна лікарка Львівщини

На Львівщині попри зростання кількості хворих на коронавірус менше половини населення області робили щеплення проти COVID-19. При цьому першу бустерну дозу отримало тільки 8% людей, а дві бустерні дози — менше ніж 1%.

Пенсіонерці Надії Груник — 74 роки. Жінка розповіла Суспільному, що вже вчетверте вакцинується від COVID-19.

“З першого дня коронавірусу дуже перейнялася здоров’ям, пішла й одна з перших зробила щеплення. Про другу і третю вакцинацію вже сповіщали медсестри. І так я вже роблю четверте щеплення”, — каже львів’янка.

Сімейна лікарка Другого ТМО Львова Ольга Гродзік каже, ще наприкінці літа люди почали цікавитися, чи можна провакцинуватися від коронавірусу.

“Поки що вакцини є достатньо, ми забезпечені вакциною, ми вакцинуємо і є велика кількість тих, хто хоче вакцинуватися. Люди записуються ще від серпня, від літа почали активно питати, чи є в нас вакцина від ковіду, чи буде наявна вакцина від грипу, які види вакцини”, — говорить сімейна лікарка.

За словами головної санітарної лікарки області Наталії Іванченко, на Львівщині триває вакцинація від COVID-19. Кожен повинен мати дві базові дози вакцини, бустерну дозу, а також другу бустерну дозу. Останню особливо рекомендують робити людям, які належать до груп ризику.

“Станом на сьогодні кількість людей, які отримали другу бустерну дозу на Львівщині, становить менше одного відсотка. Бустерну дозу отримали 8% і першу чи другу дозу отримали 47% населення області. Ковід нікуди не зник та надалі поширюється. 55 осіб госпіталізували минулого тижня з підозрою на це захворювання, тому вкрай важливо вакцинуватися”, — каже Наталія Іванченко.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За її словами, щоб отримати щеплення, потрібно звернутися до сімейного лікаря. У закладах охорони здоров’я наразі є вакцини виробників “Pfizer” та “Jonson&Jonson”.


Джерело: Суспільне мовлення України