Україна і світ

Mazda вводить платну підписку для власників авто

Японська компанія Mazda вводить платну підписку на деякі функції для своїх авто. Тепер запускати авто за допомогою віддаленого доступу можна буде за гроші.

Mazda вводить платну підписку для власників авто

Так, тепер власники нових моделей будуть змушені платити по $10 щомісяця, якщо захочуть запускати автомобіль дистанційно. Це корисна послуга, якщо не хочеться сидіти в непрогрітому авто, або ж влітку сісти в транспорт у спеку.

Платити доведеться всім тим, у кого закінчується безкоштовний пробний період сервісу Connected Services, який триває три роки. Компанія почала розсилати повідомлення про те, що через 60 днів послуга стане платною.

Зараз дивляться

LOL NOPE
byu/DUNGAROO inmazda

Mazda надає сервіси безплатно з 2019 року, і торік навіть продовжила підтримку без плати на ще один рік. Однак у 2024 році таких щедрих жестів від виробника не було.

Крім дистанційного запуску, за $10 власник авто отримає інформацію про стан транспорту – рівень палива, сервісні попередження, пошук автомобіля, автоматичний виклик правоохоронних органів і багато іншого.

Утім, деякі компанії не поспішають обмежувати можливості власників авто, а розширюють їх. Наприклад, Toyota навчила штучний інтелект кидати авто в занос – це допоможе збільшити безпеку під час небезпечних дорожніх ситуацій.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-07 12:21:08