Суспільне мовлення

Львів’янка виграла юніорський Кубок світу з фехтування

Львів’янка Анна Максименко виграла юніорський Кубок світу з фехтування, який проходив у німецькому Лаупгаймі. На змаганнях 16-річна українка стала найкращою з 202 шпажисток.

Як повідомили у пресслужбі Львівської міської ради, після групової стадії в 1/64 фіналу Анна Максименко перемогла місцеву фехтувальницю Матільду Куніш (15:12). Після цього спортсменка з аналогічним рахунком обійшла українку Олександру Романову. Згодом здобула перемогу над угоркою Рекою Саламон (15:7). А в поєдинку за потрапляння до топ-8 знову зустрілась із українкою – Єлизаветою-Ольгою Корнійчук. Бій завершився з рахунком 15:10 на користь Анни.

“Уже у чвертьфіналі лідерка всеукраїнського кадетського та юніорського рейтингів перемогла француженку Анаелль Доке (15:8), після чого з мінімальною перевагою вирвала звитягу над Доріною Віммер (15:14) із Угорщини, а у фіналі виграла в італійки Вітторії Сілетти (15:9)”, — йдеться у повідомленні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Спортсменка зі Львова вперше в кар’єрі здобула “золото” юніорського Кубка світу. Досі її найкращим результатом на такому рівні було 13 місце на змаганнях в Удіне в січні 2022 року.


Джерело: Суспільне мовлення України