Львівський портал

Львівська лучниця виборола ліцензію на Олімпійські ігри у Парижі

У Туреччині лучниця Вероніка Марченко посіла третє місце на світовому кваліфікаційному турнірі та виборола ліцензію на участь в Олімпійських іграх у Парижі. Про це повідомляє пресслужба Управління молоді та спорту Львівської ОВА.

У турецькій Анталії де зараз триває фінальний світовий кваліфікаційний турнір, Вероніка Марченко увійшла до четвірки найкращих в індивідуальних змаганнях та здобула квиток на Олімпійські ігри. На шляху до ліцензії Вероніка подолала напружені сутички зі суперницями з Таїланду, Словенії та Словаччини.

За вихід у фіналу спортсменка зустрілася з лідеркою кваліфікацї – представницею Ірану, але поступилася. У матчі за третє місце наша атлетка перемогла суперницю з Молдови Александру Мірку з рахунком 6-4, тож здобула ще й бронзу турніру.

Загалом у змаганнях беруть участь 308 найкращих лучників світу (165 чоловіків та 143 жінки), які представляють 83 країни.

Вероніка Марченко є представницею ЗСУ, Школи вищої спортивної майстерності та Навчально-спортивної бази літніх видів спорту МОУ. Її тренує Марія Гавелко.

До слова, для львівської лучниці Олімпіада в Парижі стане третьою в кар’єрі. Раніше вона змагалася в Ріо у 2016 році та в Токіо у 2021-му.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-06-16 16:45:15

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин