Україна і світ

Louis Vuitton звинуватили в крадіжці вишиванки

Будинок моди Louis Vuitton звинуватили в крадіжці вишиванки. Нова колекція має в собі орнаменти традиційного вбрання Румунії.

Louis Vuitton звинуватили в крадіжці вишиванки

На нову колекцію Louis Vuitton звернув увагу магазин La Blouse Roumaine. Представники звинуватили модний дім у порушенні культурних прав кількох спільнот після виходу нової колекції одягу Louis Vuitton.

Фото: скриншот/Louis Vuitton

У соцмережах магазин зажадав зняти вироби з виробництва до отримання дозволу на використання культурного дизайну. Світовому виробнику одягу також доведеться вказати, що вишиванка з таким орнаментом – символ народної культури Румунії.

Зараз дивляться

– Ми повинні захищати нашу нематеріальну культурну спадщину. Це наше культурне право – висловлювати свою ідентичність через цей одяг, через ці традиційні костюми, – заявила засновниця La Blouse Roumaine Андреа Діана Танасеску.

На інцидент також звернула увагу міністр культури Румунії Ралука Туркан – вона зазначила, що попросить Louis Vuitton визнати румунське коріння блузки.

Вишиванка – це також і українське традиційне вбрання, яке можна стильно поєднувати із сучасним гардеробом. Факти ICTV разом зі стилістом розібралися, як і з чим правильно носити вишиванку, щоб виглядати стильно.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-06 17:01:13