Україна і світ

Латвія підставляє плече: лікування та реабілітацію тут уже пройшли понад 500 наших поранених Крім лікування та реабілітації українських військових Латвія надає й гуманітарну медичну допомогу нашій країні. 15 Серпня, 15:15


Багатопрофільний реабілітаційний центр із комплексом стаціонарних та амбулаторних послуг Яункмері в Юрмалі з нинішнього року приймає на лікування та реабілітацію українських військових, що зазнали поранень на війні.

Де лікують в Латвії наших поранених

У середу, 14 серпня, заклад відвідали очільник міністерства охорони здоров’я Латвії Хосам Абу Мері та посол України в Латвії Анатолій Куцевол.

Яункмері – другий центр, який долучився до надання медичної допомоги українцям. В основному наші бійці лікуються в Національному реабілітаційному центрі Вайварі, але стаціонарні потужності для прийому поранених військовослужбовців тут досягли максимуму, тому латвійські друзі оцінили можливості медичних установ і вирішила забезпечити медичну реабілітацію ще в одному реабілітаційному центрі.

Зараз дивляться

В Яункмері глава латвійського МОЗу та посол ознайомилися з програмами та методиками, які пропонує центр для медичної реабілітації українських воїнів.

– Військове поранення та реабілітація воїнів мають свою специфіку, мені приємно, що латвійські фахівці демонструють високий професіоналізм, – зазначив Хосам Абу Мері.

Загалом понад 540 поранених в Україні військових вже пройшли медичну реабілітацію в Латвії. На початку червня уряд Латвії виділив €184 тис для забезпечення реабілітації більшої кількості поранених.

Гуманітарна медична допомога від латишів

Крім лікування та реабілітації українських військових Латвія надає й гуманітарну медичну допомогу.

Днями відправиться черговий вантаж для потреб МОЗ України – антибіотики, шприци, ін’єкційні голки, інфузійні системи, джгути, компресійні пов’язки, бинти. Вантаж буде передано до Центру громадського здоров’я МОЗ України, який розповсюдить його по лікарнях.

Глава латвійського МОЗу наголосив, що Латвія й надалі надаватиме підтримку Україні, продовжуватиме стежити за поточною ситуацією та підтримувати контакти з українською стороною.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело і фото: Міністерство охорони здоров’я Латвії

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-15 15:23:05