Львівський портал

У боях за Україну загинув колишній рейнджер Збройних сил Ірландії

Колишній член елітного крила армійських рейнджерів Збройних сил Ірландії загинув у боях з російськими військами в Україні. Про це повідомляє Irish Times, пише Європейська правда.

29-річний Роберт Діган з Ньюбріджа у графстві Ко-Кілдер був смертельно поранений під час боїв за Україну минулого четверга, хоча новина про його загибель в бою з’явилася в неділю.

Незрозуміло, чи його останки були знайдені його українськими колегами, хоча кілька джерел в Ірландії повідомили, що, на їхню думку, ці роботи все ще тривають.

Хоча Роберт Діган, схоже, не мав жодних зв’язків з Україною до російського вторгнення в лютому 2022 року, він був глибоко переконаний у тому, що росіяни повинні бути переможені.

Джерела описують його як дуже принципову людину, яка була сповнена рішучості відігравати свою роль у боротьбі на боці України і завжди мала намір повернутися на війну, навіть після поранення, отриманого там два роки тому.

У жовтні 2022 року, коли він їхав на автомобілі під час виконання службових обов’язків, він підірвався на саморобному вибуховому пристрої. Діган отримав серйозні поранення, в тому числі в обличчя, і в результаті втратив око.

Його евакуювали назад до Ірландії, де він пройшов курс лікування та реабілітації, після чого повернувся до України на початку цього року. В Україні він був членом спецпідрозділу «Стугна», підрозділу спеціального призначення, який бере участь у складних і небезпечних місіях.

Як стало відомо, він був смертельно поранений, прикриваючи відступ своєї команди з району під час боїв з російськими військами.

Роберт Діган вступив до лав Збройних сил Ірландії 11 років тому і отримав бажане місце у крилі армійських рейнджерів у 2017 році. Його батько – колишній військовослужбовець Збройних сил, який також служив у крилі армійських рейнджерів, а брат – діючий військовослужбовець. Джерела описують їх як дуже шановану військову родину.

Виступаючи вчора в Нью-Йорку на Саміті ООН майбутнього, президент Майкл Д. Хіггінс висловив співчуття родині колишнього ірландського солдата, назвавши його загибель «жахливою трагедією».

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-23 11:27:54