Україна і світ

Купалась у водоймі: лікарі Волині врятували життя 14-річній дівчині з лептоспірозом


Завдяки медикам Волинської дитячої клінічні лікарні 14-річна дівчина одужала від лептоспірозу після майже місяця боротьби з хворобою.

На межі життя і смерті

14-річна Софійка з села Бірки Камінь-Каширського району захворіла на лептоспіроз після купання у місцевій водоймі.

Її стан стрімко погіршувався, і дівчинку терміново госпіталізували до Волинської обласної дитячої клінічної лікарні, де вона провела два тижні у реанімації, підключена до апарату штучної вентиляції легень.

Зараз дивляться

Завідувач реанімаційного відділення Юрій Радчук зазначив, що інфекція вразила нирки, серце, легені та нервову систему дівчини.

Лікування було тривалим і складним, але завдяки зусиллям медиків Софійка змогла вижити.

Мама пацієнтки висловила вдячність лікарям за порятунок життя її доньки та закликала інших бути обережними, адже до цього випадку її родина нічого не знала про лептоспіроз.

Небезпека лептоспірозу

Лептоспіроз – це гостре інфекційне захворювання, яке викликається бактеріями роду Leptospira.

Ця хвороба є особливо небезпечною через стрімкий розвиток та можливість спричиняти серйозні ускладнення, які можуть призвести до летального результату.

Інфікування відбувається через пошкоджену шкіру або слизові оболонки внаслідок купання у водоймах зі стоячою водою, особливо в спекотний період, під час сільськогосподарських робіт або відпочинку на природі.

Хворі тварини, недостатньо оброблені продукти або неочищена вода також можуть бути джерелом інфекції. Лише дотримуючись профілактичних заходів можна значно знизити ризик зараження, зберегти здоров’я і життя.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело і фото: Волинська обласна дитяча клінічна лікарня

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-22 17:33:13