Україна і світ

Компот із шовковиці на зиму: як приготувати

Компот із шовковиці – це не лише смачний, але й корисний напій. Шовковиця багата на вітаміни та антиоксиданти, що робить її чудовим інгредієнтом для зимової заготівлі.

Як приготувати смачний компот із шовковиці на зиму, та що додати для більшого смаку та аромату – читайте в матеріалі.

Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтеся корисним та смачним напоєм взимку.

Компот із шовковиці рецепт

Для компоту найкраще підходять стиглі, але не дуже перезрілі ягоди. Для різноманітності можна додати до компоту інші ягоди, такі як малина, полуниця, вишня або шматочки фруктів, наприклад, яблука та груші.

Інгредієнти:

  • шовковиця – 1 кг
  • цукор – 400 г
  • вода – 3 л
  • лимонна кислота – 0,5 ч. л.

Приготування:

  1. Стерилізуємо банки і кришки зручним для вас способом.
  2. Ягоди переглядаємо та видаляємо гілочки, листочки, пошкоджені плоди.
  3. Викладаємо ягоди на друшляк і дуже швидко злегка промиваємо холодною водою.
  4. У каструлю вливаємо воду та всипаємо цукор. Доводимо до кипіння та готуємо 10 хвилин. Наприкінці приготування всипаємо лимонну кислоту.
  5. У стерилізовані банки викладіть шовковицю, заповнюючи їх приблизно на третину.
  6. Обережно заливаємо ягоди гарячим сиропом, залишаючи приблизно 1 см до краю банки.
  7. Банки накриваємо кришками і залишаємо на 30 хвилин.
  8. Потім компот зливаємо у каструлю, доводимо до кипіння і кип’ятимо 1 хвилину.
  9. Переливаємо його у банки та відразу закатуємо стерилізованими кришками.
  10. Банки перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження.

Компот з шовковиці зберігаємо у прохолодному темному місці.

Компот із шовковиці на зиму може стати ще більш ароматним і цікавим, якщо додати до нього деякі спеції та прянощі. Чудово поєднуються з шовковицею:

  • Кориця додає теплий і трохи солодкуватий аромат.
  • Цедра лимона чи апельсина додає свіжості та легкого цитрусового аромату.
  • Ваніль робить смак більш м’яким на смак.
  • Гвоздика надає компоту насиченості та пряного аромату.
  • Кардамон додає легкий пряний аромат.
  • Імбир додає трохи гостроти та свіжості.

Варто пам’ятати, що спеції слід додавати в невеликих кількостях, щоб вони не перебивали смак ягід, а лише підкреслювали його. Наприклад, для 3-літрової банки компоту з шовковиці можна використовувати дрібку ванілуни або 2 шт. гвоздики.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-07 17:01:42