Україна і світ

Канада виділить понад $280 млн на підготовку українських пілотів на F-16

Фото: Факти ICTV

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив про виділення 389 млн канадських доларів (понад $280 млн) на навчання українських пілотів на винищувачах F-16.

Про це повідомляється на сайті канадського уряду.

Канада дала гроші на навчання українських пілотів на F-16

Йдеться про виділення в рамках анонсованого напередодні нового додаткового пакета військової допомоги для України на 500 млн канадських доларів до CAD 389 млн (понад $280 млн) на підвищення рівня підготовки українських пілотів на F-16 через Коаліцію військово-повітряних сил у рамках Контактної групи з оборони України.

Зараз дивляться

– Кошти, виділені в рамках раніше оголошеного військового фінансування, сприятимуть підготовці пілотів у Збройних силах України, а також нададуть критично важливе обладнання для забезпечення безпечної експлуатації F-16 в Україні, – мовиться у повідомленні.

11 липня прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським на полях саміту НАТО у Вашингтоні анонсував новий додатковий пакет військової допомоги для Києва на 500 млн канадських доларів.

Сторони обмінялися думками щодо можливості додаткового навчання для українських льотчиків на канадських авіасимуляторах та проведення в Канаді однієї з тематичних зустрічей за підсумками першого Саміту миру.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-12 11:50:09