Львівський портал

41 тисяча учнів на Львівщині може навчатись дистанційно. Причина

Якщо Кабмін не дозволить місцевій владі облаштовувати укриття на перших поверхах шкіл, то частина учнів змушена буде знову навчатись онлайн. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

На засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при президенті України голова ЛОВА говорив про безпеку дітей під час нового навчального року. Він вважає, що, враховуючи на ситуацію у регіонах, школярі мають максимально навчатися очно, а подбати про це повинні органи місцевого самоврядування.

«Якщо тиловим областям не дозволять облаштовувати укриття на перших поверхах, близько 41 тисячі учнів на Львівщині змушені будуть навчатися дистанційно. Найближчими днями очікуємо на остаточне рішення Кабміну», – зауважив Максим Козицький.

Водночас він не уточнив, яку саме частку школярів у такому випадку охопить онлайн-навчання. Втім відомо, що станом на 2023 рік на Львівщині було близько 300 тисяч учнів.

Нагадаємо, уряд вирішив, що навчальний рік у школах цьогоріч розпочнеться з 2 вересня, а завершиться 30 червня 2025 року.

Хоча Львів раніше запланував почати навчання у школах раніше – з 19 серпня. Причиною цьому стала нестабільна ситуація з електропостачанням. А восени-взимку до знеструмлень можуть додатись і проблеми з опаленням.

Львівська міська рада навіть звернулась до Кабміну з проханням дозволити громадам самостійно планувати навчальний рік, втім зрештою вирішила почати його разом з усіма на початку вересня.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-08-03 11:46:07