Львівський портал

Львівські прикордонники затримали ухилянта з двома дружинами

Львівські прикордонники затримали 42-річного мешканця Черкас, який для виїзду за кордон оформив фіктивний шлюб із жінкою,що має групу інвалідності. Після викриття афери на місце приїхала його справжня дружина. Про це Львівському порталу повідомили у Держприкордонслужбі.

Випадок стався у пункті пропуску «Львів», де прикордонники оформляють міжнародне залізничне (потяг «Інтерсіті») й авіаційне сполучення. Оскільки Львівський аеропорт не працює, то вочевидь фіктивне подружжя викрили саме у поїзді, що прямував до Польщі.

42-річний мешканець Черкас прямував за кордон зі своєю дружиною, яка має групу інвалідності. Втім прикордонники з’ясували, що шлюб є фіктивним.

«Псевдоподружжя проявляло й акторську майстерність. До останнього «пара» трималась за руки та вдавала закоханих. Цікаво, що в цей самий час справжня дружина чоловіка, який намагався незаконно виїхати, прямувала на виїзд з України через пункт пропуску «Шегині». Коли ж дізналась, що плани чоловіка викрили, повернулась та приїхала до нього», – йдеться у повідомленні.

Встановлено, що чоловік спеціально розлучився зі своєю дружиною, аби «одружитися» на іншій жінці з інвалідністю. Фіктивний шлюб пара уклала наприкінці червня й уже на початку серпня він намагався під цим приводом виїхати за кордон.

Про цей випадок прикордонники сповістили поліцейських. Справа підлягає кваліфікації за ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

Ще одне фіктивне подружжя цими днями викрили у пункті пропуску «Шегині». Тут 28-річний чоловік хотів виїхати за кордон і для цього одружився з 18-річною дівчиною, яка має другу групу інвалідності.

«Після переправлення чоловіка жінка одразу планувала повернутись в Україну. Скільки «коханий» мав заплатити, «дружина» так і не розповіла, та запевняла, що це товариська послуга і вона абсолютно безкоштовна», – додають прикордонники.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-08-03 12:15:56