Україна і світ

Генасамблея ООН зосередиться на Формулі миру та ситуації на ТОТ- Сибіга

Фото: Depositphotos

серед іншого делегація України представить оновлений проект резолюції щодо ситуації з правами людини на тимчасово окупованих територіях, включно з Кримом.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Андрій Сибіга на своїй сторінці у мережі Х.

79-та сесія Генасамблеї ООН: головні теми та пріоритети для України

За його словами, важливо, що Генасамблея пройде паралельно із засіданням Радбезу ООН, ініційованим Україною, на якому розглядатимуться наслідки терористичних атак РФ  на цивільну та критично важливу інфраструктуру.

Зараз дивляться

– Життєво важливо посилити роль ГА ООН у реагуванні на російську агресію та просуванні Формули миру. Низка резолюцій, зокрема щодо безпеки ядерних об’єктів в Україні, ухвалених після Саміту миру, свідчить про те, що Генасамблея здатна бути лідером, – наголосив Сибіга.

Головний дипломат України повідомив, що Генасамблея ООН проведе дебати щодо російських злочинів на окупованих українських територіях.

– Це стане ще однією стратегічною можливістю розширити глобальну обізнаність і підштовхнути досягнення справедливості щодо російських звірств, – наголосив Сибіга.

Відкриття 79-ї сесії Генасамблеї Організації Об’єднаних Націй відбулося пізно ввечері 10 вересня.

На порядку денному такі питання, як тероризм, війна, голод, клімат і масова міграція, яку викликають ці кризи.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Цьогоріч в рамках сесії ГА ООН запланований Саміт майбутнього (22-23 вересня) та Дебати високого рівня, на яких виступатимуть лідери держав.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-11 12:31:03