Львівський портал

Франко-німецький виробник зброї створить підприємство в Україні

Франко-німецька група компаній зброї KNDS створить нову дочірню компанію, яка в на території України вироблятиме, зокрема, артилерійські снаряди. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Bloomberg.

За підсумками переговорів міністра оборони Німеччини Бориса Пісторіуса та французького міністра оборони Себатьєна Лекорню в Берліні стало відомо, що KNDS, до якої входить французька Nexter та німецька Krauss-Maffei-Wegmann, створить в Україні дочірнє підприємство для виробництва артилерійських боєприпасів, а також запчастин для їхнього виробництва, вже переданого Україні.

«Ми, Франція та Німеччина, хочемо допомогти Україні зробити виробництво боєприпасів більш самодостатнім», – зазначив Пісторіус.

Себастьєн Лекорню зазначив, що розміщення виробництва артснарядів ближче до місця ведення бойових дій відіграє важливу роль для логістики.

Французький BFMTV уточняє, що йдеться, зокрема про запчастини до САУ Caesar та броньованих машин AMX10RC, відомих також як «колісні танки». За весь час повномасштабної війни Україна отримала 30 Caesar та 38 AMX10RC, а на початку року Париж повідомив про плани виготовити для України ще 78 САУ Caesar.

Оновлення елементів артсистем під час інтенсивної експлуатації є нагальною проблемою, адже Caesar потребує додаткового обслуговування після кожних приблизно 2000 пострілів, а інтенсивність його експлуатації на російсько-українській війні є дуже високою. Періодично замінювати потрібно як стовбур, а й деякі інші елементи системи.

З посиланням на чиновника із Франції, який спілкувався на умовах анонімності, видання додає, що у більш далекій перспективі на виробництві в Україні можуть почати виготовляти не лише деталі, а й системи озброєння «з нуля».

Лекорню та Пісторіус також повідомили про домовленість щодо розподілу навантаження на промисловість у виробництві нового покоління танків MGCS, які в майбутньому мають замінити французькі Leclerc та німецькі Leopard. Меморандум із цього приводу мають підписати 26 квітня у Парижі, а контракт підготують до кінця року.

Раніше Себастьєн Лекорню також говорив про плани залучити до співпраці з українським ОПК французьку компанію Delair, яка спеціалізується на безпілотниках.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-03-23 19:08:36