Україна і світ

Фільм Довбуш покажуть на ICTV2

У День Незалежності України на телеканалі ICTV2 відбудеться телевізійна премʼєра фільму Олеся Саніна Довбуш. Цей пригодницько-історичний блокбастер розповідає про теми, що не втрачають для нас актуальності. Це незламність духу, боротьба за свободу і свою землю, жага справедливості, єднання і відчуття підтримки однодумців.

Телепремʼєра стрічки Довбуш на ICTV2 – коли дивитися

Сюжет масштабного екшену об’єднує легенди та фольклорні розповіді про подвиги ватажка опришків Олекси Довбуша. У XVIII столітті він очолив повстання проти польської шляхти.

Кадр з фільму Довбуш

Щоби подивитися історію про те, як відважний лицар Довбуш перехитрив не лише ворогів, але й саму смерть, вмикайте ICTV2 24 серпня о 20:00.

Зараз дивляться

– Раді, що рівно за рік після тріумфального прокату Довбуша у кінотеатрах ми показуємо фільм на нашому телеканалі. Фільм ідеальний для перегляду усією родиною саме на День Незалежності, бо в ньому відображена наша країна, наші цінності та боротьба, яку ми споконвіку ведемо за волю і свободу, – зазначила маркетинг-директорка каналів ICTV і ICTV2 Поліна Толмачова.

Картину знімали протягом кількох років у різних знакових місцях Карпат, Дрогобича, Тернопільщини та Львівщини.

Довбуш

Кадр з фільму Довбуш

Довбуш – акторський склад та реалістичність

В головних ролях у фільмі знялися Сергій Стрельников, Олексій Гнатковський, Дарія Плахтій, Роман Ясіновський, Олег Шульга та інші відомі в Україні актори. Режисером, співпродюсером, співавтором сценарію виступив Олесь Санін, відомий за фільмом Поводир. Операторську роботу виконав Сергій Михайльчук.

Довбуш

Кадр з фільму Довбуш

Перед творчою командою постав виклик – відтворити автентичну атмосферу Карпат тих часів. Для цього група співпрацювала з істориками, етнографами, експертами з геральдики та історії зброї, реконструкторами історичних битв. Багато уваги приділили постановкам бойових сцен, костюмам та побутовим дрібницям.

Довбуш

На знімальному майданчику фільму Довбуш

Рекорди стрічки Довбуш

Історичний блокбастер встановив кілька рекордів. Зокрема стрічка стала найдорожчою вітчизняною картиною з бюджетом у 120 млн грн. Довбуша переглянули у кінотеатрах понад пів мільйона глядачів. Фільм став найкасовішим в прокати серед українських, заробивши 68,27 млн грн.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-07 12:49:08